Aantal werkenden ouder dan 55 toegenomen

Volgens het CBS is het aantal werknemers in de leeftijdscategorie 55 tot 75 jaar sterk toegenomen sinds het laatste meetpunt in 2003. In 14 jaar tijd is dit aantal namelijk bijna verdubbeld. Volgens het CBS is deze stijging veroorzaakt door de verandering in de bevolkingssamenstelling enerzijds, en de stijging van de netto-arbeidsparticipatie anderzijds. Het aantal mensen in de categorie 55-75 is gestegen in de afgelopen 14 jaar, van 3 miljoen naar 4 miljoen. Ook steeg de netto-arbeidsparticipatie in deze groep, van 27,2 naar 39,7 procent.

Ook heeft het CBS data verzameld omtrent de verdeling van de 55-plussers over de beroepsgroepen. Zij hebben een lijst van de vijf meest vergrijsde en vijf minst vergrijsde beroepsgroepen verzameld. De meest vergrijsde beroepsgroepen zijn, in volgorde: bibliothecarissen en conservatoren, buschauffeurs en trambestuurders, beeldend kunstenaars, managers onderwijs, en chauffeurs auto’s, taxi’s en bestelwagens. De minst vergrijsde beroepsgroepen, in volgorde, zijn: keukenhulpen, kassamedewerkers, laders, lossers en vakkenvullers, bakkers, en militairen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *