KVK organiseert startersdag voor jonge ondernemers

De Kamer van Koophandel organiseert zaterdag 4 november een startersdag voor kinderen die het ondernemerschap ambiëren. De Kamer van Koophandel organiseert deze dag omdat zij merken dat er jaarlijks steeds meer jonge ondernemers bij komen. In de afgelopen vijf jaar is het aantal ondernemers in de leeftijdscategorie tot 19 jaar toegenomen met 38%. Dit jaar zijn er ruim 5.200 van deze jonge ondernemers ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Deze jonge ondernemers zijn actief in de detailhandel, beheren een webshop, of verlenen andere diensten.

Tijdens de startersdag worden er verschillende workshops gegeven met onderwerpen variërend van vloggen, logodesign en programmeren tot aan praktische onderwerpen over wat er precies bij het ondernemerschap komt kijken. Hierbij komen tips aan de orde over het voeren van boekhouding en andere administratieve processen. Ook zullen er presentaties worden gegeven door kinderen die al enige tijd een eigen onderneming runnen. Daarnaast zal er ook een zogenaamde pitchwedstrijd worden georganiseerd.